Rugăciune și misiune în Europa

Vineri – rugăciune și misiune în Europa – Fapte 16:9-34 În urmă cu 2000 de ani, Dumnezeu a inițiat prin apostolul Pavel prima lucrare misionară pe continentul European. Chemarea macedoniană și călăuzirea specială de care a avut parte apostolul Pavel au dat naștere la o lucrare misionară care peste secole s-a continuat în Europa prin Reforma Protestantă și prin trezirile spirituale care au avut ca rezultat trecerea Europei de la păgânism la creștinism. Mai mult, secole în șir Europa a fost un centru de unde s-au trimis misionari în toate părțile lumii. În condițiile în care Europa s-a împietrit față de Evanghelie și se întoarce din nou spre păgânism, continentul nostru devine din nou un câmp misionar. Credem că Duhul Domnului care l-a călăuzit și l-a întărit pe apostolul Pavel în predicarea Evagheliei în orașele și la popoarele Europei acum 2000 de ani, poate să lucreze din nou cu aceeași putere. Strigătul din Fapte 16: „Treci în Macedonia și ajută-ne!” (16:9b) trebuie auzit de către credincioșii baptiști din România din cel puțin două motive. Primul, este porunca Domnului să propovăduim Evanghelia în toată lumea, inclusiv în Europa. Al doilea, în multe din țările Europei avem deja români care lucrează, iar în unele localități au fost înființate deja biserici baptiste de limbă română. În vizitele pe care le-am făcut la unele biserici din diaspora europeană am văzut oameni din acele țări care s-au întors la Dumnezeu prin mărturia fraților și surorilor noastre. Cred că este vremea potrivită să ne rugăm pentru Europa și să venim înaintea lui Dumnezeu cu:

Mulțumiri: – Pentru toți cei care de-a lungul secolelor au slujit cu Evanghelia în Europa; – Pentru toți misionarii din Europa care au dus Evanghelia în alte țări, inclusiv în România; – Pentru toți credincioșii din Europa care au rămas tari în credință și sunt o mărturie bună pentru Evanghelie; – Pentru toți Românii care sunt în țările Europei și sunt mântuiți.

Mijlocire: – Pentru toate bisericile din Europa și pentru toți copiii Domnului din aceste țări; – Pentru toate bisericile baptiste Române din Europa; – Pentru toți misionarii din Europa.

Cereri: – Vreme și har de pocăință pentru popoarele Europei; – Întărirea mărturiei creștine în Europa; – Mântuirea românilor din diaspora europeană; – Biruința Evangheliei asupra tuturor puterilor întunericului.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?