Uniți în rugăciune: pentru oraș (II)

Uniți în rugăciune: pentru oraș (II)

-în fiecare marți de la orele 17:00-
Continuăm și săptămâna aceasta timpul de rugăciune de marți seara, chiar dacă nu putem să ne întâlnim în clădirea bisericii. O facem, conștienți fiind că, indiferent de locul în care ne aflăm, suntem ascultați de același Tată, în Numele Aceluiași Mijlocitor și prin Același Duh Sfânt.

Cei care au posibilitatea sunt chemați să stea în rugăciune între orele 17:00-18:00. Este încurajator să știm că mulți alții își înalță rugăciunile către ceruri în același timp. Am ales acest interval orar, pentru că acesta era timpul pe care biserica noastră îl pusese deoparte pentru rugăciune, dar vă rugăm să nu renunțați pentru că nu vă puteți încadra în intervalul propus! Alegeți timpul care vi se potrivește!

Vă sfătuim să țineți acest timp de rugăciune în familie. Înainte de a vă ruga, citiți Marcu 4:35-41. Observați în acest pasaj cum, inițial, ucenicii se tem de furia valurilor, așa cum și noi ne temem de turnura pe care o iau evenimentele din jurul nostru. Descoperim cu surprindere, către finalul pasajului, că teama lor nu dispare, dar este redirecționată. În momentul în care Hristos poruncește mării să tacă, iar aceasta Îl ascultă îndată, ucenicii își dau seama că Cel care este cu ei în barcă este mai puternic decât orice mare înfuriată și are controlul deplin asupra oricărei circumstanțe. În același fel, în aceste vremuri tulburi, suntem chemați să nu ne mai temem de evenimentele haotice din jurul nostru, ci de Acela care are o autoritate deplină asupra lor și Căruia lucrurile nu Îi scapă niciodată de sub control. EL ESTE SALVATORUL NOSTRU, IAR NOI ÎI APARȚINEM! Cel care „are toată autoritatea în cer și pe pământ” ne-a iubit atât de mult încât a murit pentru noi! Mâinile Sale străpunse ne vor purta și prin această vreme de încercare.

În rugăciunile noastre:

1. Îl binecuvântăm pe Dumnezeul nostru pentru că este suveran, pentru că la El se află toată cunoașterea, înțelepciunea și puterea. Îl lăudăm pentru că, în orice vreme, El domnește cu dreptate și cu dragoste, are o autoritate deplină și, spre deosebire de noi, nu este niciodată copleșit de circumstanțe.

2. Îi mulțumim Lui pentru persoanele care au fost vindecate până acum și pentru întreg personalul medical care s-a ocupat de acești pacienți.

3. Îi cerem să ne vindece de teama de virusuri, de boală și chiar de moarte, învățând să ne temem de El. Să căptăm înțelepciunea de a nu ne lăsa acoperiți de acest val de știri negative, ci de a ne ridica privirea în sus la Cel care domnește din Ceruri.

4. În mod special, în această seară de marți, aducem înaintea Domnului orașul nostru, TIMIȘOARA:
-mulțumim pentru numărul frumos de pacienți care au fost vindecați până acum în Spitalul de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” din Timișoara și mulțumim pentru personalul medical care a lucrat din greu la aceasta, pentru înțelepciunea și puterea de muncă pe care au primit-o.
-cerem putere de muncă și protecție pentru personalul medical care lucrează din greu în aceste zile și, în mod special, pentru cei de la Spitalul de boli infecțiose, „Dr. Victor Babeș,” din Timișoara.
-cerem putere de muncă și pentru medicii din biserica noastră: Luminița Liubimirescu, Alina Golea, Claudia Sadagurschi, Ana-Maria Barna, Cristina Blaga (Ciortuz).
-cerem înțelepciune pentru locuitorii orașului nostru. Ne rugăm ca aceștia să respecte indicațiile date de autorități și să nu contribuie la răspândirea bolii.
-aducem celelalte biserici evanghelice din Timișoara. Ne rugăm pentru frații și surorile care sunt descurajați. Ne rugăm pentru ca transmisiile online să aibă un impact spiritual puternic în viața celor care le ascultă. Ne rugăm ca unitatea fiecărei biserici locale să nu fie afectată de aceste vremuri, ci, dimpotrivă să fie întărită.
-aducem înaintea Domnului toate autoritățile locale implicate în acțiunile care se derulează în aceste zile, în lupta cu virusul.

6. Continuăm să ne rugăm pentru țările cele mai afectate, dintre care amintim Italia, Spania și Franța.

Motivele de rugăciune enumerate mai sus nu sunt menite în niciun fel să fie restrictive. Menirea lor este să fie un ghid care să ne ajute să fim uniți în rugăciune. Adăugați orice alte persoane sau cauze pe care le cunoașteți!
Continuăm să ne rugăm, punându-ne nădejdea în Isus Hristos, Același ieri, azi și în veci!

Valentin Făt

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns