Uniți în rugăciune-pentru frații și surorile vârsnice (IV)

-în fiecare marți, între orele 17:00-18:00-
Să citim Isaia 46:3-4:
„Ascultați-mă, casa lui Iacov, și toată rămășița casei lui Israel, voi pe care v-am luat în spinare de la obârșia voastră, pe care v-am purtat pe umăr de la nașterea voastră: până la bătrânețea voastră Eu voi fi Același, până la căruntețele voastre vă voi sprijini. V-am purtat și tot vreau să vă mai port, să vă sprijinesc și să vă mântuiesc.”
Privind la cuvântul acesta, suntem uimiți de iubirea pe care Dumnezeu o are față de copiii Săi. El se poartă cu noi, întocmai cum un tată iubitor și bun se poartă cu copiii Lui. Este descrisă aici imaginea aceasta, atât de familiară, a unui copil care obosește din pricina drumului lung, iar tatăl îl ia în brațe…Ce minunat și ce glorios să știm că Cel care ne poartă în spinare, ca un Tată, este tocmai Dumnezeul Atotputernic. Mai mult, textul ne reamintește că El nu ne poartă pe umăr doar o bucată de drum, după care trebuie să ne pună jos, din pricina oboselii. Resursele Lui nu se epuizează, precum resursele unui tată pământesc care, în cele din urmă îmbătrânește și trebuie să fie el purtat de copii. Dumnezeu este Tatăl care „vrea să ne poarte,” până la „căruntețele noastre.” El nu se schimbă, ci rămâne Același și dorește să ne însoțească până la finalul parcursului. Ne poartă când suntem copii și tineri. Ne poartă prin vâltorile vieții de adult. Ne poartă însă și atunci când puterile ne părăsesc. Atunci când nu mai suntem siguri pe mișcările noastre și poate nici pe limpezimea minții și a judecăților noastre. Când toți ceilalți ne vor părăsi, Dumnezeu va fi acolo! Prezența lui rămâne asupra noastră, chiar și în valea umbrei morții! Deci, fie că suntem tineri, fie că suntem vârstnici, să ne aruncăm în brațele Tatălui nostru. El „vrea să ne poarte!”
După cum se poate anticipa din scurtul devoțional de mai sus, în această seară de marți, ne vom ruga pentru frații și pentru surorile vârstnice din adunare:

1. Mulțumim Domnului pentru ei, pentru înțelepciunea și drgostea pe care le-a turnat în inima lor. Mulțumim pentru că astăzi, putem să ne bucurăm de rezultatele muncii și ale dedicării lor.

2. Ne rugăm ca în această perioadă de boală, Dumnezeu să îi ferescă de infectare și să le întărească trupurile. Ne rugăm pentru cei care de multă vreme se luptă cu boala. În mod deosebit, în zilele aceastea, ne rugăm pentru sora Aneta Ciortuz. Dumneaei a suferit un accident cerebral și este internată.

3. Ne rugăm pentru cei care sunt singuri sau neglijați de copiii lor. Ne unim în rugăciune cu acei frați și surori în vârstă care se roagă pentru copiii lor ce încă nu sunt pe cale.

4. Ne rugăm ca Domnul să ne dea puterea și înțelepciunea de a-i iubi, prețui și respecta mai mult!
!!!Sugestie practică!!!!
Împletind partea de rugăciune cu acțiunea, practică, fă-ți timp să dai un telefon unei persoane vârstnice din adunare pentru a afla ce mai face și pentru a-i spune că te rogi pentru ea. (Numerele de telefon pot fi obținute la Eliza Rigo, Maria Preda sau Mariana Orășanu)
Tot în această seară de marți continuăm să ne rugăm:

5. Pentru ca boala să regreseze. Pentru vindecarea celor bolnavi și în stare critică.

6. Pentru personalul medical și pentru toate celelalte categorii de lucrători implicate în prevenirea răspândirii și în vindecarea bolii. Ne rugăm pentru cei care cercetează în vederea producerii unui vaccin. În mod special, aducem înaintea Domnului personalul medical din biserica noastră: Luminița Liubimirescu, Alina Golea, Cristina Blaga (Ciortuz), Ana Maria Barna, Claudia Sadagurschi, Felicia Budea, Ionela Mihalcea, Anca Dudaș, Ema Murariu și Alina Jurescu.

7. Cu mulțumiri pentru persoanele vindecate și pe cale de recuperare. În mod special, suntem mulțumitori pentru că fratele Daniel Grigoriciun, director RVE Suceava, se simte mai bine.
8. Pentru unitatea bisericii, în aceste vremuri în care nu putem să ne întâlnim fizic.
Nădejdea noastră rămâne Isus Hristos, Același ieri, azi și în veci!
Valentin Făt.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns