Uniți în rugăciune: pentru familie (III)

Uniți în rugăciune: pentru familie (III)

-în fiecare marți de la orele 17:00-

Continuăm să ne rugăm și în această seară, între orele 17:00-18:00. O facem întemeiați pe porunca Domnului, dar și pe promisiunea că El ne va asculta și va răspunde.

Mai întâi să citim Matei 6:25-34.

Se pare că perioada de încercare va fi mai lungă decât anticipam sau, cel puțin, decât speram, așa că devenim tot mai apăsați, tot mai împovărați, iar întrebările legate de viitor încep să se rotească aproape necontrolate în mintea noastră. Boala care în urmă cu câteva luni era într-o țară îndepărtată a răpus acum oameni pe care i-am cunoscut și care ne erau dragi. Oare ne va atinge și pe noi? Dacă da, va fi trupul nostru suficient de puternic încât să lupte și să biruiască? Ce se va întâmpla cu slujbele noastre? Vom avea bani suficienți ca să ne întreținem familiile, ca să putem purta de grijă copilașilor noștri? Vom putea să ne plătim ratele? Atunci când începem să ne gândim la copii apar multe alte întrebări: vor repeta anul școlar, vor mai da examenele pe care le așteptau? Vor rezista acestei lungi perioade de izolare? Dar noi, vom rezista….M-am oprit la doar câteva întrebări/îngrijorări. După cum bine știm, sunt mult mai multe.

În larma furioasă creată de aceste întrebări răsună, peste veacuri, chemarea Mântuitorului, plină de pace și de autoritate: „Nu vă îngrijorați dar de ziua de mâine…” (Matei 6:34). Ce dorește Domnul nostru să ne spună prin aceste cuvinte?

(1) Nu puteți controla viitorul! Învățați că viitorul vostru, al copilașilor voștri și al familiilor voastre este în Mâna mea și în controlul Meu. Oricât de mult v-ați îngrijora, ne spune Domnul nostru, tot nu puteți anticipa și controla viitorul, cu toate cotiturile și evoluțiile lui neașteptate.

(2) Trăiți în prezent! Mai mult, Domnul nostru ne cheamă să trăim în prezent. Nu trebuie să ne chinuim, încercând să străpungem viitorul cu privirea noastră, dar suntem chemați „să fim prezenți în prezent.” Nu să ne sfărâmăm mintea cu ceea ce s-ar putea să se întâmple, ci să punem mâna și să facem ceea ce putem și trebuie să facem azi. În timp ce ne bazăm pe credincioșia lui Dumnezeu pentru viitor, să căutăm să Îi fim credincioși lui acum. Să nu ne frământăm prea mult cu privire la ce se va întâmpla cu cei dragi ai noștri, ci să fim astăzi o binecuvântare pentru ei, prin dragostea pe care le-o arătăm și prin slujirea de care le facem parte.

(3) Ancorați-vă în credincioșia lui Dumnezeu din trecut! Hristos ne cheamă să nu ne îngrijorăm cu privire la viitor, pentru că putem să ne bizuim pe credincioșia lui din trecut. „Nu vă îngrijorați dar de ziua de mâine,” ci amintiți-vă că Domnul vostru v-a purtat cu o credincioșie deplină, în toate zilele care au trecut!

Astfel, ne rugăm:

1. Ca Dumnezeu să ne binecuvânteze cu pacea și liniștea lăuntrică pe care o au doar oamenii care se încred în El.

2. Să fim ajutați să nu risipim aceste zile, așteptând doar să treacă încercarea, ci să facem tot ceea ce trebuie, chiar dacă vremurile sunt rele.

3. În mod deosebit ne rugăm pentru familiile noastre:

-pentru copiii noștri. Să nu fie cuprinși de panică, de neliniște, de agitație. Să poată învăța lucruri noi, chiar și în această perioadă de izolare.

-pentru părinți. Să aibă siguranța că Dumnezeu are un viitor și o nădejde pentru familiile noastre. Să existe multă răbdare în relația dintre soți și soții, dar și între frați și între părinți și copii. Să putem să ne rugăm, să cântăm, să citim din Biblie împreună.

-pentru bunici: să fie ocrotiți și păziți de boală în această perioadă grea. Să simtă dragostea copiilor și a nepoților lor. În mod deosebit ne rugăm pentru bunicii/bunicile care sunt văduvi/văduve, iar lipsa de socializare îi face să resimtă și mai dureros această singurătate.

4. Ne rugăm pentru municipiul Suceava și localitățile din Bucovina care au fost afectate.

-pentru sora Geta și pentru întreaga familie Candrianu.

-pentru Daniel Grigoriciuc, directorul RVE Suceava și întreaga lor casă.

-pentru Laura Tetel și familia lor.

5. Continuăm să ne rugăm pentru unitatea bisericii noastre și pentru ca fiecare serviciu online să fie o binecuvântare pentru cei care îl urmăresc. Mulțumim pentru departamentul tehnic care lucrează pentru ca aceste transmisii să fie posibile.

Aceste este doar un ghid menit să ne asiste în timpul de rugăciune. Simițiți-vă liberi să adăugați orice alte motive de rugăciune sau persoane pe care le cunoașteți!

Mereu cu nădejde în Isus Hristos, Același ieri și azi și în veci!

Valentin Făt

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?